There are more stars in the universe than all the grains of desert sand on Earth

Share

Bookmark and Share

Aug 6, 2009

From Barcelona with love



Am revenit în ţară după o săptămână în Barcelona, încă sub efectul anestezic al stilului de viaţă catalan. Nu o să mă aventurez în povestiri dulceag nostalgice căci rostul nu şi-l are. Barcelona se trăieşte, nu se citeşte.

Voi spicui însă câteva învăţături către cei care se gândesc să meargă într-acolo:

Bari Gotico sau Lipscaniul lor este înghesuit, murdar şi plin de turişti veseli, acostaţi de proxeneţi sau vânzători de iarbă la fiecare colţ de stradă. Cu toate acestea, are farmecul său şi merită experimentat. În plus, e la doi paşi de Rambla şi de Placa Catalunya, iar cazarea e ieftină.

O zi într-un bus turistic te familiarizează cu întreg oraşul, după care merită să iei oraşul la picior şi să-l descoperi în afara rutelor turistice.

Metroul doar pare complicat. O cartelă de 3 zile acces nelimitat la 15,20 euro este cea mai bună alegere dacă ai de umblat.

Plajele cele mai frumoase sunt spre est - Bogateli

Un club interesant este Roxy - intersecţia Balmes cu Consejo de Ciento. Iar dacă vi se oferă pe plajă bilete de intrare în cluburi, nu e ţeapă.

Un loc bun de mâncat cu restaurante specifice este Placa Reyal, undeva pe Rambla, pe langa zona Mac şi KFC. Pentru zi de zi, cel mai ieftin este Carrefour-ul de pe Rambla.

Gaudi e năucitor.

Montjuic e on top of the world şi peste lume domină Sagrada Familia.

Muzeul de Ştiinţe e cel mai tare parc de distracţii.

Farggi nu e deloc spaniol, dar au cafea, îngheţată şi sandvişuri divine.

Taxiul e 26 de euro de la aeroport la Bari Gotico.

Scările sunt alunecoase, dar serviciul de ambulanţă e rapid :)

Simbolurile pentru România s-au mai schimbat: Dracula, Dragostea din tei şi Cleopatra Stratan.

Mi-am amintit că PR-ul trebuie să ţină cont de pieţele globalizate în cel mai negândit loc, la metrou. Pasagerul de lângă mine mânca pufuleţi şi citea un ziar spaniol care relata declaraţia lui Popescu care nega implicarea în Securitate...

Fascinant oraş.

No comments:

Post a Comment